Fazekas Rita

Éltető sodrásban

Óriási öröm és áldás számomra, hogy vannak olyan területek a munkámban, ahol férjemmel közösen, együtt dolgozunk.

A férjem, Zámbori Soma színművész, rendező, nagyon kreatív ember, szinkronizál, filmeket készít, tehetséget gondoz, fiatalokkal dolgozik, közösséget épít és sokat önkénteskedik. A művészetek terén mindig van újító ötlete, gondolata. 2000 óta vagyunk házasok. Régebben is szerettünk együtt tevékenykedni: 2018-ig főleg az áldozatvédelem, bűnmegelőzés területén végeztünk közösen önkéntes munkát a Névtelen Utak Alapítványt támogatva.

Házasság Hete

2018-ban az a megtiszteltetés ért minket, hogy a „Házasság Hete” nagykövetei lehettünk. Feladatunk az volt, hogy az akkor 11. éve Magyarországon megrendezésre kerülő keresztény gyökerű mozgalom keretein belül 1 hétig (a február 14-ei héten) különböző programokon, csatornákon keresztül népszerűsítsük a házasság intézményét, osszuk meg házasságunkból született tapasztalatainkat, megértéseinket és erőforrásainkat. 

Házaspárokat támogatunk kapcsolatuk megerősítésében
Házasság Hete - dr. Fazekas Rita és Zámbori Soma

Számunkra ez nem volt nehéz, mert mi hiszünk a házasság szövetségében, jelmondatunk ez volt: Éltető sodrásban. Szemléltetni akartuk azt, hogy egy kapcsolatban te is, én is, mi is változunk, miközben egymást csiszoljuk, az viszont nem mindegy: hogyan.

Ennek az igen aktív együttlétünknek egyik gyümölcse lett az az elhatározásunk, hogy többet szeretnénk közösen dolgozni: párokat, házaspárokat támogatni kapcsolatuk megerősítésében, érzelmi-és szükségletalapú kommunikáció kialakításában. Ennek mentén születtek meg közös munkaterületeink:

Párkapcsolati mediáció
Ha megvan bennetek a döntés, hogy együtt mentek tovább, de szeretnétek még mélyebben kapcsolódni egymáshoz, változtatni a kommunikációtokon, erőforrásokat bővíteni, avagy konfliktus megoldásában segítséget kapni, akkor keressetek bátran!
Házasságra felkészítő alkalmak
(jegyesoktatás)
Ha az esküvő minden részletre kiterjedő megszervezésén túl szeretnétek felkészülni a házasságra mint szövetségre, a mindennapokhoz szükséges érzelemalapú kommunikációra, illetve szeretnétek egyfajta „közös erősséget építeni” a szeretetkapcsolatotokhoz, örömmel állunk rendelkezésetekre!
Előadások, workshopok tartása az egymáshoz elég jól kapcsolódás témájában
Szívesen beszélgetünk másokkal arról, miként érdemes elég jól kapcsolódni a Másikhoz. Legjobban azt szeretjük ezeken az alkalmakon, hogy mindannyian megosztjuk egymással a házasságban szerzett, illetve azzal kapcsolatos tudásunkat, megértéseinket; mi is sokat kapunk a többiektől.
válási mediáció
Ha végső soron megszületett bennnetek a döntés, hogy külön akarjátok folytatni az életeteket, viszont fontos számotokra egymás méltóságának megőrzése és az, hogy békében váljatok el, pláne, ha közös gyermeketek is van, akkor a válási mediációt nektek találták ki.