Fazekas Rita

Csupa Család Egyesület

Életem szerves része egy nagyszerű szerveződés, amelyet úgy hívnak, hogy Csupa Család Egyesület. Egyesületünk évek óta működik, több pályázatot megnyertünk, sikeres családi táborokat tartottunk. Szeretném, ha olvasóim is megismernék céljainkat, az eddig történt legfontosabb programjainkat.

A mostani alkalommal ars poetica-nkat teszem közzé:

ARS POETICA

Mi dolgunk a világban? Számtalan médium teszi fel e kérdést, és fogalmaz meg különböző válaszokat nap, mint nap. De tudjuk-e valójában életünk értelmét, lényegét és célját? Vagy belekapaszkodunk egy áramlatba, amit épp egy legújabb divat vagy trend sugall, és éppen azt tartjuk legfőbb értéknek?

A CsupaCsalád Egyesület az egyik legfőbb örök érvényű értéknek a CSALÁDot tekinti. Családban élni kihívás, családban élni, érezni és létezni csoda! A legnagyobb feladat, amit betöltünk az életünkben. Nem egy röpke karrier, nem egy fogyókúrás program, nem egy „építsünk szép házat”- életérzés, hanem maga az ÉLETÜNK.

Tarthatunk pincsikutyát, hónunk alá csapva, majd helyére tessékelve, de a családban a gyereked valódi felelősség. Nem egy baba, amit öltöztethetsz kedvedre, vagy épp lepasszolhatsz egy bevásárlóközpont gyermekmegőrzőjébe, hanem egy élet, amelyért felelős vagy. Saját életünk minőségének, igényességének záloga a gyermekeink fejlődése, boldogsága és jólléte.

Mindennek alapja pedig párkapcsolatunk harmonikus fennállása, fenntartása és fejlesztése, lelki életünk formálása!

A CsupaCsalád Egyesület nem kevesebbet tűzött zászlajára, mint a fenti értékeken alapuló olyan közösséget létrehozni, ahol a házastársak fontosnak tartják egymás “szeretetnyelvét” megtanulni és “beszélni”, egymás közötti konfliktusaikat úgy megoldani, hogy közben magasabb szintre is lép kapcsolatuk; gyermekeiket feltétel nélkül szeretni, úgy nevelni, hogy testvérekként egy életen át számíthassanak egymásra!

Mottónk: “Gyökeret és szárnyakat!” Igen, gyermekeinknek gyökeret; biztos, szerető családi hátteret; az ősbizalom légkörét kell elsőként megadnunk ahhoz, hogy később szabadon szárnyalhassanak, hogy álmaikat – minden velük született és szerzett képességeik útján – valóra válthassák!