Fazekas Rita

A KÖZÉP EURÓPAI MEDIÁCIÓS INTÉZET

Örömmel jelentem be, hogy nemrégiben tagja lettem a Közép Európai Mediációs Intézetnek (KEMI), amely a mediáció mint alternatív vitarendezési mód népszerűsítését, elterjesztését tűzte zászlajára!

Nem kevesebb a célja az Intézetnek, mint a mediáció szakmai központjává válni, a mediátorok szakmai képzésében meghatározó szerepet betölteni, részt venni az ez irányú jogalkotási folyamatokban, hazai és nemzetközi szakmai központokkal szakmai kapcsolatot kialakítani és fenntartani, az egyes szakmák között együttműködést szorgalmazni, stb.

Engem a KEMI hitvallásán túl az győzött meg, hogy alapítói különböző területekről érkezett magas színvonalú szakmai hátteret biztosító bírók, jogászok, ügyvédek, mediátorok, gyermekjóléti szakemberek, akik garanciái annak, hogy a KEMI tevékenysége mindig magas szintű és kiemelkedő szakmai tartalmú legyen!

A legtöbb taggal már volt szerencsém találkozni – mediációs konferencián, illetve a KEMI közgyűlésén -, a személyes benyomásom is a fentieket támasztotta alá; ráadásként tapasztaltam a hivatásukat szerető, az Intézet céljaiért elszántan kiálló fiatalok lelkesedését. Tudom, hogy nagyon jó helyre “kerültem”!

http://www.mediaciosintezet.eulogó